پنل تلویزیون سونی
تلویزیون اززمان اختراع تا کنون دائما در حال پیشرفت طراحی و فناوریبوده ودر عصر ما آخرین پنل طراحی شده برای تلویزیون، پنل QLED است علاوه بر این تلویزیون، تولید پنل های متعدد دیگری چون LED، LCD، OLED نیز همچنان رایج است. انواع پنل در تلویزیون ها عبارتند:
-
پنل تلویزیون LCD
این تلویزیون ها قادر به نمایش رنگ مشکی به شکل عالی احسن نبوده ، این تلویزیون ها( همان Liquid Crystal Display )به واقع یک نمایشگر نوری، بر پایه خصوصیات نوری کریستال مایع در ولتاژهای مختلف است. تمامی نور مورد نیاز تلویزیونهای السیدی توسط یک منبع نور پشتی (بک لایت) تامین میشود.
و در نتیجه ، روشنایی یکنواخت در تصاویر و در ادامه تولید تصاویر با کنتراست پایین است. با وجود این که تلویزیون های LCD قادر به برطرفسازی بیشتر اشکالات تلویزیون های قبل از خود یعنی تلویزیون های پلاسما PDP بودند، اما پنل تلویزیون ها ، توان تولید مشکی خالص نداشته و کیفیت تصویر محدودی نیز داشتند.
-
پنل تلویزیون LED
پنل تلویزیون LED در واقع همان پنل تلویزیون LCD فقط برای تولید نور بجای لامپ فلورسنت از سیستم نورافشانی LED استفاده می کند. تلویزیون های LCDبرای وضوح بهتر بر روی صفحه نمایشهای بزرگتر، مجهزبه نور پس زمینه LED و موفق در افزایش رزولوشن هستند. در این پنل، به جای استفاده از سیستم بک لایت یکدست با کنتراست محدود ، پیکسلها توسط لامپهای الایدی نوردهی میشوند.
محل قرارگیری این الایدیها در پشت پنل و یا کنارههای آن، که البته قرار گرفتن آنها در کنارهها امروزه بیش از پیش دیده میشود. اشکال این نوع از انواع پنل ها در نولید نور پس زمینه و ایجاد هالهای از نور که باعث افت کیفیت تصویر میشود. باید توجه داشت که این تلویزیون ها بطور 100 درصد LED نبوده و این نام درست نیست. نمایشگرهای بزرگی که بطور مثال امروزه در استادیومها استفاده می شوند از نوع LED هستند.
-
پنل تلویزیون OLED
یکی از ویژگیهای شاخص تلویزیون OLED ، نمایش رنگ سیاه، به بهترین شکل ممکن است. پنلهای اولد، در مواجهه با رنگ سیاه، چراغهای تصویر را خاموش و غلظت رنگ سیاه را دوچندان میکنند. درخشندگی خوب تصویر و بالابودن کیفیت و وضوح تصاویر به نمایش در آمده در آن از دیگر ویژگیهای پنل تلویزیون است(به دلیل پنل LED) در تلویزیونهای اولد، لامپ تصویر از پنل حذف شده و دلیل نمایش تصاویر ، خاموش و روشن شدن پیکسلهای صفحهنمایش است.
(تفاوت برجسته ساختار تلویزیونهای OLED از LCD و LED همین ویژگی است). کنتراست فوق العاده ی پنلهای اولد به دلیل کنترل بسیار خوبشان بر روی هر پیکسل است. در این نمایشگرها رنگ مشکی فوقالعاده عمیق و سفید نیز در سطح کیفی بالایی است.
پنل تلویزیون QLED
رتبه نهایی انواع پنل در تلویزیون ها ،مختص پنل QLED بافناوری ترکیبی به دست آمده از Quantom dot + LED = QLED است.
فناوری QLED در تلویزیون هابا قرار دادن یک لایه یا یک فیلم از نقطه های کوانتومی روی نور پس زمینه یک پنل LED معمولی کار کرده،لایه مذکور از ذرات بسیار ریزی تشکیل شده که هر کدام از این ذرات با توجه به ابعادش (بین ۲ تا ۱۰ نانومتر)، نور جداگانه ای از خود انعکاس می دهند.
طول موج نور ساطع شده از آن ها بر اساس نوع ذرات متفاوت بوده و از این طریق رنگ های مختلف ایجاد می شوند. در نسل سوم تلویزیون های کوانتوم دات ( QLED ) ذرات تغییر یافته و حالا مجهز به هستههای آلیاژ فلزی جدید و بدنهی فلزی شدهاند. در تلویزیون های QLED رنگها واقعیتر و دقت رنگها در روشنایی زیاد بالاتر است.
تعویض پنل تلویزیون
برخی از اشکالات رفع شده توسط کارشناسان تعمیر انواع پنل در تلویزیون ها :صدا نداشتن تلویزیون علیرغم وجود تصویر، روشن و خاموش شدن تلویزیون، تأخیر در روشن شدن تلویزیون، وجود هاله سیاه بر روی تصویر و خاموش و روشن شدن تلویزیون، دوتایی شدن تصویر و تاریک و روشن شدن آن از بالا، قطع شدن تصویر پنل تلویزیون، روشن شدن تلویزیون و توقف تصویر پس از چند ثانیه، خیس شدن پنل تلویزیون و …. .
آخرین راهکار پیشنهادیِ کارشناسان تعمیر، به مراجعانی که پنل آنها شکسته و یا دچار آسیب جدی شده تعویض پنل است. شکستگی پنل (در اثر ضربه، افتادن ،آبخوردگی پنل و موارد مشابه (خرابی در تصویر (ایرادهایی مثل خطوط عمودی و یا پیکسل سوختگی که در اثر کارکرد و استهلاک دستگاه ایجاد می شود) و … از جمله مشکلات ایجاد شده در انواع پنل ها بوده که تعویض و یا تعمیر پنل تلویزیون را ضروری می سازند. به طور کلی در میان اشکالات ایجاد شده در پنل، ایرادهایی که در اثر ضربه و عوامل مشابه (خراش یا ساییدگی) در پنل تلویزیون ایجاد می شود قابل تعمیر نبوده و تنها راه رفع آنها در این حالت، تعویض پنل تلویزیون است.